Neopatrnosť vodičov

Urobenie vodičského preukazu je jednoduchým krokom k tomu, aby ste mohli šoférovať svoje vlastné auto. Mať vlastné auto znamená aj riešenie mnohých povinností. Za svoje auto musíte každý rok platiť poistku na auto. Do auta musíte neustále tankovať palivo, či už máte benzínové auto alebo naftové auto. Existuje však aj auto na plyn a po novom aj rôzne hybridné autá, či elektromobily. No, ja som verná benzínovému autu, aj keď nešoférujem. Mám veľký strach len z pocitu, že by som mala sadnúť za volant. Šoférovanie nechávam na môjho skúseného manžela. No, aj jemu sa niekedy stávajú rôzne situácie na cestách. Nie jeho vinou, ale vinou iných šoférov. Veľakrát sú to práve ženy, ktoré robia chyby za volantom.

nehoda

Mnohí aj mladí šoféri si myslia, že predbiehanie v dedine je niečo výnimočné, čím si môžu dokázať, že sú skvelými a výnimočnými. Ohrozujú však nielen seba, ale aj ostatných. V dedine potrebujete ísť päťdesiatkou. Neviete, kedy na priechod pre chodcov vojde nejaký senior, mamička s dieťaťom alebo dokonca aj rôzny kolobežkári a cyklisti. Vy musíte primerane zareagovať čo najskôr, aby nevznikla havária. Mnoho teenagerov si myslí, že keď vkročí na priechod pre chodcov, už sa im nič nemôže stať a autá musia zastaviť, aby mohli teenageri prejsť. No, každé auto má svoju brzdnú dráhu a nemali by sa na to spoliehať.

dieťa v aute

Najviac sa mi v úvodzovkách ľúbi, keď z druhého smeru ma pustí cez priechod pre chodcov auto, no to bližšie ku mne ma ešte dvakrát prejde. Vždy vkročím na priechod pre chodcov až keď vidím, že stoja autá na obidvoch stranách cesty. S mojím malým synom v kočíku si na toto dávam veľký pozor. Vodiči nerešpektujú a nepredpokladajú, čo sa môže stať. Keby zakaždým vojdem na priechod pre chodcov, ktorý je riadený semaforom a ja mám zelenú, aj tak autá letia ako blázni. A to je pri materskej škole. Ak by som vkročila zakaždým hneď, ako mi padne zelená, už som vám nič nemohla písať. Už by som nebola na žive ani môj syn. Je to problém, ktorý je tu každý deň. Neustále by sme mali byť opatrní na cestách a aj na križovatkách či priechodoch cez cestu.