Interiérové triky na jesennú tématiku


Po lete plnom slnka a výrazných farieb, sa k nám pomaly blíži jesenné obdobie. Nemusíme sa vzdať farieb. Dokážeme sa s nimi vyhrať aj v interiéri. Jeseň sa nesie v duchu zmeny. Príroda zbiera posledné plody a deťom sa končiace prázdniny premenili na školu. Tento prechod medzi horúcimi letnými dňami a mrazivými ránami v zimnom období ale má svoje charakteristické čaro. Niektorý opisujú jeseň ako upršané obdobie, sychravé a pochmúrne. Je to aj vďaka hmlám s drobným dažďom, ktoré sa čoraz častejšie ukazujú. My si ale môžeme vtiahnuť jesenné slniečko do svojho interiéru a vyčarovať si tak útulný domov plný slnka a tých najkrajších farieb jesennej prírody. 

tekvice

Stačí nám k tomu málo. Jesenné dekorácie tvoria prevažne prvky dreva, gaštanov, dozrievajúcich plodov, tekvíc a listov. Vymeňte svetlé a neónové farby leta za sýte a zemité odtiene. Tie môžete použiť napríklad na vankúše, deky, koberčeky alebo iné doplnky. Zakomponovať môžete aj zlaté detaily. Tie najlepšie ladia s burgunskou červenou alebo smaragdovo zelenou. Konáriky vo vázach môžete použiť ako dekoráciu. Ak ale chcete získať určitú hĺbku, skúste ich ozvláštniť led podsvietením alebo led reťazou. Tá farebné lístky zvýrazní, no nepôsobí príliš okato. Obľúbeným sú aj tácky a svietniky na stoloch, regáloch alebo poličkách.

žltá patrí k jeseni

Tieto univerzálne doplnky môžeme naaranžovať podľa ročného obdobia počas celého roku Stačí iba použitie sviečok, gaštanov, ozdobných tekvíc, suchých listov a krásna jesenná dekorácia je na svete. Efektným doplnkom sú vence na dvere. Okrem pekných ceduliek v podobe: Vitajte alebo Sweet Home pútajú aj svojou krásou. Neskladajú sa iba z kvetov ale aj z listov, orechov, jabĺčok. Krásnym spestrením na jesenných dekoračných vencoch je použitie pšeničných klasov. Tie doslova žiaria. Nebojte sa pšeničné klasy využiť aj pri vytváraní interiérovej dekorácie. Sú efektné, trvácne a krásne dolaďujú ducha jesenného obdobia. Interiér ladený v týchto farbách a dekoráciách pôsobí dojmom pokoja a pohody. Zároveň hreje a vytvára pocit väčšieho prepojenia s prírodou, ktorá v nás vytvára harmóniu.